Heat Plus ACN - 220W

Инфрачервено отоплително фолио за подово отопление

Посочената цена е за 1 линеен метър.

 • Рейтинг:
 • Производител:
 • Модел:
  HP-ACN-220W (OR)
 • Мощност:
  240 Вт/1м2
 • Работно напрежение:
  220V
 • Средна консумация:
  40-80 Вт/ч
 • Ширина на фолиото:
  50 см. / 80 см. / 100 см.
 • Дебелина на фолиото:
  0.6 мм.
 • Макс. работна температура:
  45~47°C
 • Максимална температура на топене:
  100~120°C
 • Материал:
  PET, EVA, COPPER, SILVER, CARBON.
 • Гаранция на производител:
  15 години.
 • Страна на произход:
  Южна Корея.
 • Експлоатационен живот:
  30 години.
 • Предимства:
  7 защитни слоя.
Ширина на инфрачервеното фолио Цена Количество
33 лв.
60 лв.
65 лв.

Посочената цена е за 1 линеен метър.

На дължина може да се реже през 20 см (в обозначените места).

Новият модел е с черен дизайн.

Може да се използва като основно отопление.
Heat Plus ACN е електрическа отоплителна система с инфрачеревно фолио, която осигурява бързо и равномерно загряване на подовата настилка. Запазва и поддържа комфортна температура в помещението. Отоплителното фолио Heat Plus ACN е изработено в Южна Корея в съответствие с най-високите стандарти. Състои се от два слоя електротехнически полиестер, между които има слой графит, свързани с медна шина. Тази конструкция гарантира пълна хидроизолация и висока защита срещу електрически повреди. Притежава равномерна структура и отлична електроизолационна защита. Подходящ за полагане под килим, линолеум, ламинат, плочки, паркет и замазка до 5 см. Използва се и за отопление на оранжерии, зимни градини, промишлени помещения.

НЕОБХОДИМИ МАТЕРИАЛИ ЗА ИНСТАЛИРАНЕ:

Предимства при експлоатация.

 • Не създава проблем при монтиране под мебели, поради високите показатели на устойчивост.
 • Издържа на механични повреди заради 8-те слоя защитно фолио, и има защита от прегряване.
 • Бързо нагряване на помещението.
 • По време на работа няма електромагнитно излъчване благодарение на защитния екранизиран слой, а инфрачервените лъчи имат единствено позитивен ефект върху здравето на човека.
 • Сравнявайки го, раираното фолио се състои от 70% карбоново покритие, а Heat Plus ACN от 98%. Съответно, 1 м2 фолио Heat Plus ACN  ще загрява помещението по-ефективно от 1 м2 раирано фолио.
 • По време на работа, инфрачервеното фолио изразходва средно 40Вт/ч -80Вт/ч на 1м2 отопляема повърхност при температура 30°С. Със същото потребление на електроенергия, отоплителната система Heat Plus (ACN) произвежда повече топлина, отколкото раираното инфрачервено фолио и 3 пъти повече, отколкото електрическият котел. За подобна система на подово отопление е най-ефективно да се използва терморегулатор, който ще работи според зададената програма и ще поддържа желаната температура в помещението. Най-удобният вариант е използването на електронни терморегулатори, оборудвани с два температурни датчика - един за температурата в помещението и друг за температурата на пода.Георги / 17.12.2023
Гаранцията важи ли ако монтажа не е изпълнен от Вас?
Администратор
За да бъде нашата гаранция валидна продукта, който сте закупили трябва да бъде монтиран и/или инсталиран от лице, което има необходимия минимум от знания и умения. Лицето извършило инсталацията/монтажа на нашите продукти трябва да отбележи своите данни в гаранционната карта, като по този начин се удостоверява самата гаранция. Обръщаме внимание, че неправилното инсталиране и/или монтажа на продукта може да доведе до загуба на гаранцията. При постъпила рекламация оторизиран представител на фирмата извършва проверка на място, като клиентът е длъжен да осигури достъп до самото съоръжение, като разходите за демонтаж и монтаж на подовото покритие са за сметка на клиента. Отстраняването на повреди причинени в следствие на неправилен транспорт, лошо съхранение, неправилна експлоатация на продукта и/или неправилно полагане на подовото покритие върху инсталацията или не добро подготвяне на площта върху която се поставя продукта, което е довело до физическо нараняване на продукта и съответно до повреда, са за сметка на клиента. При подмяна на продукта и/или на част от него, гаранцията му се удължава с времето, което е било необходимо за отстраняване на повредата. В случай на фабричен дефект на продукта клиентът не заплаща транспортни разходи. При всички останали случай транспортните разходи са за сметка на клиента. Без надлежно попълнени тестови данни гаранцията може да бъде обявена за невалидна. Ние се задължаваме да подменим всеки елемент и/или сегмент от нашата отоплителна инсталация, който е показал фабричен дефект и/или не функционира според спецификациите, които се отнасят за него в рамките и при условията на гаранцията.
Трябва да отбележим, че нашите продукти се инсталират изключително лесно.
Николай / 17.12.2023
Кой е по добрия вариант на поставяне, под винил или ламинат?
При кое би се отдавало повече топлина?
Поради съображенията спрямо максимална температура от 26-27 градуса за ламинат или винил, регулира ли се температурата на нагряване, на самото фолио, за да не се повреди покритието?
Администратор
Най-добрия вариант настилка е винил (преминава най-много топлина, не се влияе по никакъв начин на температурни разширения, не се надува от влага). Отдава най-много топлина при винил. Настройва се датчик на пода за да ограничи температурата на пода не повече от 27градуса.
Най-добрата технология на идеално равна нивелирана замазка (под) ,слагате корк мин.3-4мм след това подложка Secura Vinyl Click (Antislip) 1.5мм и тогава подовото отопление (Инфрачервено фолио). И накрая SPC настилка (Дебелината на SPC -трябва да е минимум 5мм).
Евгений / 10.08.2023
В описанието пише, че на дължина може да се реже през 20 см. Съответно каква е най-малката възможна дължина, щото имам малки помещения? Благодаря предварително!
Администратор
Най-малката възможна дължина е 40см., и максималната дължина на една лента 8 линейни метра.
Георги Шарков / 14.04.2023
Кой вид подово отопление е по-ефективе - Инфрачервено нанофолио или кабелни нагревателни рогозки?
Администратор
Това са напълно различни технологии. В стаи с подовата настилка - ламинат, най-добре да използвате инфрачервено фолио.
Инфрачервено фолио е проектирано за комбинация с ламинат - и в този случай ефективността е приблизително два пъти по-добра от кабела.
Кабелна нагревателна рогозка - инсталира се непосредствено под плочките. Това е добро решение за осигуряване на допълнителен огрев и за създаване на локални зони на комфорт. (баня, коридор..)
Васил / 14.07.2020
Има ли някакви специални изисквания за ламината. Например дебелина 8 милиметра достатъчна ли е? Трябва ли да е някакъв по-специален ламинат, защото ме притеснява да не се появят фуги в резултат на нагряването. Чета в интернет че нагряването и охлаждането трябвало да става постепенно? На каква температура ще се нагрява ламината при нормална употреба. Някакви изисквания към подложката? Между фолиото и ламината поставя ли се нещо?
Администратор

Ламинатът трябва да бъде най-малко 8 мм, може да се използва дори 12 мм.
На опаковката на ламината трябва да има символи, че той е съвместим с използването на подово отопление.
Необходимо е да изберете ламинат със "клик система" без функция за бърз монтаж (пластмасова брава), тогава няма да имате проблеми. Можете да използвате лепило за ламинат.
Повечето производители препоръчват да се нагрее ламинатът до максимум 28 градуса, а в нашия опит това е достатъчно за отопление на стаята.
Ако искате да използвате топъл под като основно отопление, тогава количеството на инфрачервено фолио трябва да бъде най-малко 60% от площта на стаята.
Препоръчваме да използвате висококачествена 5 мм подложка с отразяващо покритие.
Между инфрачервено фолио можете да поставите тънък полиетилен, важно е той да е прозрачен и да няма токсична миризма.
Ако изберете инфрачервено фолио Premium, тогава е по-добре просто да поддържате стаята чиста по време на инсталацията.
Необходимо е да се изключи попадането на твърди частици между инфрачервеното фолио и ламината, това изискване се прилага както за стандартно «раирано» инфрачервено фолио, така и за Premium клас.
Как выбрать инфракрасную пленку
Как выбрать инфракрасную пленку
Как выбрать инфракрасную пленку..
Инфрачервено фолио
Инфрачервено фолио
Инфрачервено подово отопление – най-икономичното решение за създаване на подово отопление:не изисква специална подготовка на повърхностите, само ако подът Ви е недостатъчно равен - имате нужда от саморазливна замазка. Препоръчваме използването на сам..

Етикети: HeatPlus