Инфрачервени нагреватели

Инфрачервените панели са с висок коефициент на полезно действие до 70% - пряко преобразуват електроенергията в топлинна енергия затопляйки предметите. 

Инфрачервеното отопление излъчва мека инфрачервена топлина, която загрява директно обектите в диапазона на лъчението си. Това означава, че топлината се съхранява много по-дълго, тъй като самите обекти излъчват топлина. Съответно, с този вид отопление се постига по-качествен топлообмен, за разлика от конвекционната топлина, която само загрява въздуха, който бързо се охлажда, когато отоплителната система е изключена.

Инфрачервените панели излъчват дълги инфрачервени лъчи в диапазон от 8μ до 14μ, за които е научно известно, че подобряват нашата имунна система. Този вид отопление също спомага за регулиране на кръвното налягане и подобрява нашата система за микроциркулация. Вместо да затоплят въздуха, като конвенционалните отоплителни системи, с инфрачервеното отопление се затоплят директно обектите, създавайки топла и уютна атмосфера в помещението.

Потреблението на един инфрачервен панел е от 500 до 1700W/час в зависимост от конкретния модел. При свързване се използва терморегулатор, което позволява след достигане на желаната стайна температура, уредът да се изключи автоматично. Това от своя страна позволява на системата да работи само 5-8 часа на денонощие. 

В сравнение с конвекционните нагреватели, не се причинява въздушно движение, прахът не замърсява помещението, а влажността остава същата. Ще се чувствате много по-комфортно за по-кратък период от време с инфрачервените отоплителни тела, които доказано поддържат въздуха чист.

Всички наши модели инфрачервени отоплителни панели са сертифицирани и отговарят на директивите на Европейския съюз (ЕС) в областта на сигурността на продуктите .

Благодарение на модерния си и съвременен дизайн, инфрачервени отоплителни панели  ще се впишат идеално във всеки интериор.

28.04.2021


Препоръчани продукти

Коментари 1

/ Отговор
какви са размерите?