Warmcoin - 180W

WarmCoin раирано нагревателно фолио

Посочената цена е за 1 линеен метър.

 • Рейтинг:
 • Производител:
 • Модел:
  WCS 305 /WCS 308/ WCS 310
 • Мощност:
  180 Вт/1м2 (±10%)
 • Работно напрежение:
  220V
 • Средна консумация:
  50-80 Вт/ч
 • Ширина на фолиото:
  50 см. / 80 см./ 100 см.
 • Дебелина на фолиото:
  0.338 мм.
 • Макс. работна температура:
  38~42℃
 • Максимална температура на топене:
  80~90℃
 • Материал:
  Laminated film (PET), Carbon, Silver, Copper
 • Гаранция на производител:
  5 години.
 • Страна на произход:
  Южна Корея (rexva.co.kr)
 • Експлоатационен живот:
  15 години.
 • Предимства:
  Лесен монтаж, достъпна цена
Ширина на инфрачервеното фолио Цена Количество
15 лв.
24 лв.
30 лв.

Посочената цена е за 1 линеен метър.

 • ширина 50 см. ( 15 лв./ лм)
 • ширина 80 см. ( 24 лв/лм)
 • ширина 100 см. ( 30 лв/лм)

На дължина може да се реже през 25 см (само в обозначените места).

Цената на този модел инфрачервено фолио го прави достъпно за повечето хора и подходящо за тези, които търсят екологична и ефективна отоплителна система. Раираното инфрачервено фолио е проектирано за всякакви подови повърхности, като е най-оптимално в комбинация с ламинат. Този модел може да се използва както като основно, така и като допълнително отопление, което в съчетание с терморегулатор може да намали разхода на електроенергията с до 30%. Раираното инфрачервено фолио е икономично и не изисква квалифицирана грижа. Подовото отопление е лесно за монтиране и използване, безопасно е за здравето и може да се използва както в жилищни сгради и офиси, така и в образователни и здравни институции.

Размери/Мощност:

 • 50 см ширина на фолиото /Мощност 180 Вт/1м2(±10%). / 90 Вт/Линеен метър.
 • 80 см ширина на фолиото /Мощност 180 Вт/1м2(±10%). /140 Вт/Линеен метър.
 • 100 см ширина на фолиото /Мощност 180 Вт/1м2(±10%). / 180 Вт/Линеен метър.

За полагане и монтиране на фолиото са Ви необходими:

Забележка! Имайте предвид, че дължината на една работеща инфрачервена лента не трябва да превишава:

 • 13 метра - за фолио с ширина 50 см.
 • 9 метра - за фолио с ширина 80 см.
 • 7 метра - за фолио с ширина 100 см.

За полагане и монтиране на фолиото са ви необходими:

Инфрачервено отоплително фолио Warmcoin - преимущества, особенности, съвети за монтаж
Сух монтаж- без замазки и лепило!
Подходящо за следните подови покрития*: ламинат, паркет, дюшеме, линолеум, килим
  * (уверете се, че подовото ви покритие е съвместимо със система за инфрачервено подово отопление)

Инфрачервено подово отопление Warmcoin ECO – най-икономичното решение за създаване на подово отопление:
- не изисква специална подготовка на повърхностите
- не повдига нивото на пода
- може да се използва като основно или допълнително отопление
- особен отоплителен комфорт –благодарение на своята конструкция, инфрачервеното фолио създава приятна топлина в помещението, наподобяваща слънчевата.
- универсална мощност – 180Вт/м2: тази мощност е достатъчна за използване във всеки тип помещение, като натоварването на мрежата ще бъде с 20% по-ниско, в сравнение при използване на системи консумиращи 220Вт/м2
- отоплителното фолио не може да замръзне, което го прави идеално за използване във вили и домове извън града.
- изключително бърз монтаж
- работоспособност: при правилен монтаж, инфрачервеното фолио Warmcoin ще се използва най-малко 20 години

Принцип на работа на отоплителното фолио
Инфрачервеното отопление представлява фолио, в което има ламинирани нагревателни ленти. Нагряването на лентите се осъществява през сребърно-медни проводници. Излъчването на топлоенергията става чрез карбонова паста, нанесена върху фолиото. Нагряването на околните предмети и на въздуха става чрез карбонови полупроводници с дълговълнови инфрачервени лъчи.
 Дебелината на фолиото е 0,338 мм. Всяка отделна секция от фолиото е с ширина 25 см, 50 см или 100 см. Максимална температура на нагряване – 40С. Отоплителното фолио Warmcoin ECO се произвежда в Южна Корея, от един от най-големите световни производители – REXVA Co Ltd.
При монтиране на инфрачервено подово отопление, е нужно да се имат предвид следните особености:
- отоплителното фолио не трябва да се монтира под мебели с крака по-ниски от 5 см, и под предмети, които възпрепятстват отдаването на топлина от повърхността (килими с големи косми и пух и т.п.), тъй като това може да доведе до прегряване на фолиото и повреда в системата
- за да се използва като основно отопление, фолиото трябва да бъде положено върху минимум 60% от площта на помещението
- използването на терморегулатор с датчик за следене на температурата на пода е задължително! Включването на подовото отопление директно към електрическата мрежа, или с терморегулатор без датчик за температурата на пода,
може да доведе до повреда на отоплителното фолио, на подовото покритие, както и до по-сериозни последствия
- убедете се, че подовото покритие е съвместимо със системи за подово отопление. Препоръчваме ламинат, като най-подходящо подово покритие при използване на инфрачервено подово отопление.

Монтаж на отоплително фолио под различни подови повърхности

За инсталиране на подовото отопление е нужно:
- да подготвите план за разпределение на парчетата отоплително фолио и да изчислите необходимата нагревателна площ на помещението
- да се сдобиете с необходимото количество отоплително фолио. В опаковката си фолиото е във вид на руло, като вие може да го нарежете на желаните от вас парчета. Препоръчваме да използвате фолиа с ширина 50 см. и 100 см. Това ще опрости процеса на монтиране и ще направи системата по-надеждна.
- да се сдобиете с необходимото количество инсталационни комплекти за инсталиране на фолиото. Един комплект е достатъчен за инсталирането на една отоплителна лента. Препоръчваме да вземете няколко комплекта, ако ще монтирате инфрачервено фолио за първи път
- да се сдобиете с топлоизолационна подложка: препоръчваме да положите подложката по цялата площ на помещението, независимо от площта, покрита с отоплително фолио. Подложката трябва да е с дебелина не по-малка от 3 мм., по-възможност с топлоотразяващ слой.
- да се сдобиете с кабели с нужните параметри:
- многожилен меден кабел със сечение 1.5 мм2 за свързване на отоплително фолио с обща мощност до 2000 Вт
- многожилен меден кабел със сечение 2.5 мм2 за свързване на отоплително фолио с обща мощност от 2000 до 3500 Вт
- да се сдобиете с терморегулатор


Избор на терморегулатор.
Повечето модели терморегулатори позволяват управление на натоварвания до 16 А (3600Вт), за това препоръчваме в един терморегулатор да не включвате натоварване повече от 3000Вт: не повече от 16 м2 инфрачервено фолио с мощност 180W/m2 и не повече от 13 м2 фолио с мощност 220 W/m2.
Терморегулаторите биват два вида: електромеханични и електронно-програмируеми.
Електромеханичният терморегулатор е най-простият и достъпен вариант за управление на системи за подово отопление. При него задавате определена температура, и той я поддържа.
Програмируемият терморегулатор не позволява само да задавате желаната температура, но също така и задаването на оптимална програма на работа на подовото отопление за часове и дни от седмицата, която ще влияе съществено на разхода на електроенергия, на работоспособността на подовото отопление и обеспечаване на комфортно и пълноценно отопление на цялото помещение.
Идеалният вариант е програмируем терморегулатор с WiFi – този тип терморегулатори притежават всички възможности на програмуриемите терморегулатори, като дават възможност за дистанционно управление на подовото отопление (например, ако сте заминали и сте забравили да сложите системата в енергоспестяващ режим, или плановете ви са се променили и искате домът ви да е топъл при вашето пристигане или при пристигането на вашите гости).
Не е правилно да се използва един терморегулатор за контролиране на подовото отопление в повече от едно помещение, защото това може да доведе до прегряване на фолиото и подовото покритие, повишаване на разхода на електроенергия, намаляване на комфорта, както и на работния ресурс на терморегулатора.
Независимо от избрания модел терморегулатор, спазвайте следните правила и инструкции:
- при първото пускане на подовото отопление в експлоатация, нагласете температурата на не повече от 24С и постепенно я увеличавайте със стъпки от 2 градуса
- при нормална експлоатация на подовото отопление, не задавайте температура по-висока от 30С ~ 32С
- не задавайте по-висока температура, ако желаете по-бързо затопляне на помещението – отоплителното фолио работи с фиксирана мощност, като това не променя скоростта на затопляне.
Препоръчваме да настроите температурата на пода на 24С-27С, като така ще получите комфортна температура на пода, ще запазите своят имунитет, ще понижите разхода на енергия и ще предпазите подовата настилка.


Христо Василев / 26.11.2023
Здравейте!
Не можах да намеря информация как се полага фолиото ,кое е гърба и кое е лицето...?
Във клипчето за warmcoin фолио се вижда че фолито стърчи нагоре като е разстлано първоначно,демек както съм получил ролката я слкагам на пода и я разстилам просто ?!?
Така ли е ?
Защото при Heat plus фолиото изглежда обратното...
Администратор
Най-лесният начин да разберете коя е работната страна , като внимателно се загледате във надписа на самото фолио, той трябва да бъде нормално последователно четящ се. WARMCOIN / REXVA / HEAT PLUS
При фолио HEAT PLUS ,страната с надписите сочи нагоре , при раираните фолиа (Rexva / Warmcoin) страната от която медната шина е по-тънка отгоре. Стъпката на рязане е 20 и 25см респективно при различните модели фолиа (обозначено е къде може да се реже) Изолирате краищата и след това затиксовате инфрачервеното фолио към подложката за да се фиксира.
Атанас Владев / 30.09.2023
Здравейте, интересува ме как да сметна нужната мощност на отоление за стая. Искам да поръчам то вашите продукти но незнам по колко да заложа
Администратор
Добър ден. За начало Ви трябват мин.60% покрити с фолио от общата площ за да се ползва като основно отопление. За да Ви направим схема за инсталацията и оферта моля пратете чертеж на помещенията и ние безплатно ще ви направим оферта. +359 878 1171 01 (viber)
Акция на продукт:
Акция на продукт:
Текст Акция..
Как выбрать инфракрасную пленку
Как выбрать инфракрасную пленку
Как выбрать инфракрасную пленку..
Инфрачервено фолио
Инфрачервено фолио
Инфрачервено подово отопление – най-икономичното решение за създаване на подово отопление:не изисква специална подготовка на повърхностите, само ако подът Ви е недостатъчно равен - имате нужда от саморазливна замазка. Препоръчваме използването на сам..

Етикети: Warmcoin