Warmcoin - 180W

WarmCoin раирано нагревателно фолио

Посочената цена е за 1 линеен метър.

 • Рейтинг:
 • Производител:
 • Модел:
  WCS 305 /WCS 308/ WCS 310
 • Мощност:
  180 Вт/1м2 (±10%)
 • Работно напрежение:
  220V
 • Средна консумация:
  50-80 Вт/ч
 • Ширина на фолиото:
  50 см. / 80 см./ 100 см.
 • Дебелина на фолиото:
  0.338 мм.
 • Макс. работна температура:
  38~42℃
 • Максимална температура на топене:
  80~90℃
 • Материал:
  Laminated film (PET), Carbon, Silver, Copper
 • Гаранция на производител:
  5 години.
 • Страна на произход:
  Южна Корея (rexva.co.kr)
 • Експлоатационен живот:
  15 години.
 • Предимства:
  Лесен монтаж, достъпна цена
Ширина на инфрачервеното фолио Цена Количество
15 лв.
24 лв.
30 лв.

Посочената цена е за 1 линеен метър.

 • ширина 50 см. ( 15 лв./ лм)
 • ширина 80 см. ( 24 лв/лм)
 • ширина 100 см. ( 30 лв/лм)

На дължина може да се реже през 25 см (само в обозначените места).

Цената на този модел инфрачервено фолио го прави достъпно за повечето хора и подходящо за тези, които търсят екологична и ефективна отоплителна система. Раираното инфрачервено фолио е проектирано за всякакви подови повърхности, като е най-оптимално в комбинация с ламинат. Този модел може да се използва както като основно, така и като допълнително отопление, което в съчетание с терморегулатор може да намали разхода на електроенергията с до 30%. Раираното инфрачервено фолио е икономично и не изисква квалифицирана грижа. Подовото отопление е лесно за монтиране и използване, безопасно е за здравето и може да се използва както в жилищни сгради и офиси, така и в образователни и здравни институции.

Размери/Мощност:

 • 50 см ширина на фолиото /Мощност 180 Вт/1м2(±10%). / 90 Вт/Линеен метър.
 • 80 см ширина на фолиото /Мощност 180 Вт/1м2(±10%). /140 Вт/Линеен метър.
 • 100 см ширина на фолиото /Мощност 180 Вт/1м2(±10%). / 180 Вт/Линеен метър.

За полагане и монтиране на фолиото са Ви необходими:

Забележка! Имайте предвид, че дължината на една работеща инфрачервена лента не трябва да превишава:

 • 13 метра - за фолио с ширина 50 см.
 • 9 метра - за фолио с ширина 80 см.
 • 7 метра - за фолио с ширина 100 см.

За полагане и монтиране на фолиото са ви необходими:

Инфрачервено отоплително фолио Warmcoin - преимущества, особенности, съвети за монтаж
Сух монтаж- без замазки и лепило!
Подходящо за следните подови покрития*: ламинат, паркет, дюшеме, линолеум, килим
  * (уверете се, че подовото ви покритие е съвместимо със система за инфрачервено подово отопление)

Инфрачервено подово отопление Warmcoin ECO – най-икономичното решение за създаване на подово отопление:
- не изисква специална подготовка на повърхностите
- не повдига нивото на пода
- може да се използва като основно или допълнително отопление
- особен отоплителен комфорт –благодарение на своята конструкция, инфрачервеното фолио създава приятна топлина в помещението, наподобяваща слънчевата.
- универсална мощност – 180Вт/м2: тази мощност е достатъчна за използване във всеки тип помещение, като натоварването на мрежата ще бъде с 20% по-ниско, в сравнение при използване на системи консумиращи 220Вт/м2
- отоплителното фолио не може да замръзне, което го прави идеално за използване във вили и домове извън града.
- изключително бърз монтаж
- работоспособност: при правилен монтаж, инфрачервеното фолио Warmcoin ще се използва най-малко 20 години

Принцип на работа на отоплителното фолио
Инфрачервеното отопление представлява фолио, в което има ламинирани нагревателни ленти. Нагряването на лентите се осъществява през сребърно-медни проводници. Излъчването на топлоенергията става чрез карбонова паста, нанесена върху фолиото. Нагряването на околните предмети и на въздуха става чрез карбонови полупроводници с дълговълнови инфрачервени лъчи.
 Дебелината на фолиото е 0,338 мм. Всяка отделна секция от фолиото е с ширина 25 см, 50 см или 100 см. Максимална температура на нагряване – 40С. Отоплителното фолио Warmcoin ECO се произвежда в Южна Корея, от един от най-големите световни производители – REXVA Co Ltd.
При монтиране на инфрачервено подово отопление, е нужно да се имат предвид следните особености:
- отоплителното фолио не трябва да се монтира под мебели с крака по-ниски от 5 см, и под предмети, които възпрепятстват отдаването на топлина от повърхността (килими с големи косми и пух и т.п.), тъй като това може да доведе до прегряване на фолиото и повреда в системата
- за да се използва като основно отопление, фолиото трябва да бъде положено върху минимум 60% от площта на помещението
- използването на терморегулатор с датчик за следене на температурата на пода е задължително! Включването на подовото отопление директно към електрическата мрежа, или с терморегулатор без датчик за температурата на пода,
може да доведе до повреда на отоплителното фолио, на подовото покритие, както и до по-сериозни последствия
- убедете се, че подовото покритие е съвместимо със системи за подово отопление. Препоръчваме ламинат, като най-подходящо подово покритие при използване на инфрачервено подово отопление.

Монтаж на отоплително фолио под различни подови повърхности

За инсталиране на подовото отопление е нужно:
- да подготвите план за разпределение на парчетата отоплително фолио и да изчислите необходимата нагревателна площ на помещението
- да се сдобиете с необходимото количество отоплително фолио. В опаковката си фолиото е във вид на руло, като вие може да го нарежете на желаните от вас парчета. Препоръчваме да използвате фолиа с ширина 50 см. и 100 см. Това ще опрости процеса на монтиране и ще направи системата по-надеждна.
- да се сдобиете с необходимото количество инсталационни комплекти за инсталиране на фолиото. Един комплект е достатъчен за инсталирането на една отоплителна лента. Препоръчваме да вземете няколко комплекта, ако ще монтирате инфрачервено фолио за първи път
- да се сдобиете с топлоизолационна подложка: препоръчваме да положите подложката по цялата площ на помещението, независимо от площта, покрита с отоплително фолио. Подложката трябва да е с дебелина не по-малка от 3 мм., по-възможност с топлоотразяващ слой.
- да се сдобиете с кабели с нужните параметри:
- многожилен меден кабел със сечение 1.5 мм2 за свързване на отоплително фолио с обща мощност до 2000 Вт
- многожилен меден кабел със сечение 2.5 мм2 за свързване на отоплително фолио с обща мощност от 2000 до 3500 Вт
- да се сдобиете с терморегулатор


Избор на терморегулатор.
Повечето модели терморегулатори позволяват управление на натоварвания до 16 А (3600Вт), за това препоръчваме в един терморегулатор да не включвате натоварване повече от 3000Вт: не повече от 16 м2 инфрачервено фолио с мощност 180W/m2 и не повече от 13 м2 фолио с мощност 220 W/m2.
Терморегулаторите биват два вида: електромеханични и електронно-програмируеми.
Електромеханичният терморегулатор е най-простият и достъпен вариант за управление на системи за подово отопление. При него задавате определена температура, и той я поддържа.
Програмируемият терморегулатор не позволява само да задавате желаната температура, но също така и задаването на оптимална програма на работа на подовото отопление за часове и дни от седмицата, която ще влияе съществено на разхода на електроенергия, на работоспособността на подовото отопление и обеспечаване на комфортно и пълноценно отопление на цялото помещение.
Идеалният вариант е програмируем терморегулатор с WiFi – този тип терморегулатори притежават всички възможности на програмуриемите терморегулатори, като дават възможност за дистанционно управление на подовото отопление (например, ако сте заминали и сте забравили да сложите системата в енергоспестяващ режим, или плановете ви са се променили и искате домът ви да е топъл при вашето пристигане или при пристигането на вашите гости).
Не е правилно да се използва един терморегулатор за контролиране на подовото отопление в повече от едно помещение, защото това може да доведе до прегряване на фолиото и подовото покритие, повишаване на разхода на електроенергия, намаляване на комфорта, както и на работния ресурс на терморегулатора.
Независимо от избрания модел терморегулатор, спазвайте следните правила и инструкции:
- при първото пускане на подовото отопление в експлоатация, нагласете температурата на не повече от 24С и постепенно я увеличавайте със стъпки от 2 градуса
- при нормална експлоатация на подовото отопление, не задавайте температура по-висока от 30С ~ 32С
- не задавайте по-висока температура, ако желаете по-бързо затопляне на помещението – отоплителното фолио работи с фиксирана мощност, като това не променя скоростта на затопляне.
Препоръчваме да настроите температурата на пода на 24С-27С, като така ще получите комфортна температура на пода, ще запазите своят имунитет, ще понижите разхода на енергия и ще предпазите подовата настилка.


Все още нямаше въпроси.

Акция на продукт:
Акция на продукт:
Текст Акция..
Как выбрать инфракрасную пленку
Как выбрать инфракрасную пленку
Как выбрать инфракрасную пленку..
Инфрачервено фолио
Инфрачервено фолио
Инфрачервено подово отопление – най-икономичното решение за създаване на подово отопление:не изисква специална подготовка на повърхностите, само ако подът Ви е недостатъчно равен - имате нужда от саморазливна замазка. Препоръчваме използването на сам..

Етикети: Warmcoin